Cecilie lilje Jespersen

Hvad er Bikepacking

bikepacking

Er du også faldet over begrebet Bikepacking? I denne artikel stiller vi skarpt på det nye fænomen og finder ud af, hvad det går ud på.

Bikepacking. Tja, der findes faktisk ikke noget dansk ord, der præcist matcher begrebet, som de seneste år er vundet frem indenfor cykelverdenen.

Vi mennesker har lige siden cyklens opfindelse taget på eventyr på vores cykel for at udforske vores omverden. Enten på kortere ture eller med overnatning i det fri i et telt eller lignende. Denne cykelform har vi de sidste mange årtier betegnet som touring cykling.

Off road cykeleventyr

Bikepacking bygger på samme idé, men forskellen er, at her handler det om at bevæge sig ”off-road” og typisk med så lidt grej (telt, sovepose, mad, ekstratøj mm.) spændt fast på cyklen som muligt. Der ligger noget helt særligt i Bikepackings DNA.

I modsætning til touring, hvor man cykler af kendt ruter, handler det her om at udforske enhver grusvej eller sti, som du finder interessant – forudsat at du efterlader den i samme stand, som du fandt den. Bikepacking er eventyr med hensyn til naturen og de omgivelser, du cykler i.

Landskabet ligger åbent i Bikepacking, og alt er tilladt – du kan cykle stort set hvor som helst. Som du sikkert kan høre, er Bikepacking opfundet i USA, hvor man netop har vidderne, landskabet og naturen til at gå på opdagelse og ”forsvinde” i vildnisset.

Det kræver en særlig cykel

Cyklen til bikepacking er et stort omdrejningspunkt i Bikepackin, og det foregår på en gravelcykel.

En gravelcykel er kort fortalt en off road version af en landevejs racercykel som bl.a. er udstyret med bredere hjul og dæk og så har dens ramme (stellet) en komfortabel og ofte affjedrende geometri, hvor du kan montere tasker, telte, skærme m.m.

En gravelcykel er designet til at køre på grusveje og skovstier og i det hele taget håndtere det terræn, du finder udenfor asfaltvejen.

Gravelcykling er blevet et kæmpe fænomen herhjemme de sidste år, og sporten fik hul igennem under Corona, hvor hele Danmark kom ud i det fri, og rigtigt mange gjorde brug af naturen og alle de mange tilbud den rummer.

Hvorfor er det så blevet så populært? Jo, mange oplever, at gravelcykling er en ny måde at komme mentalt væk fra hverdagen og være til stede i nuet og reflektere over det terræn man færdes i. Det er også en træningsform som kombinerer elementer fra mountainbike og landvejscykling.

Gravelcyklen er som sådan også en cykel, du kan bruge til mange formål – den er ikke kun skabt til grus- og skovvejene – mange bruger den til pendling og hverdagscykel.

Kan man Bikepacke uden en gravelcykel

Svaret er ja. Det er ikke en nødvendighed at have en gravelcykel, hvis du ønsker at udforske bikepacking. Du kan sagtens tage på eventyr på en mountainbike eller en anden robust sportscykel med tilpas brede hjul og dæk. Læs mere hvordan du får en bedre graveltur i artiklen her.

festsangetaler.dk
Klik her Gratis festsange Gratis velkomstsange Guider mv

Syntes du at dette indlæg var nyttigt? Del gerne tak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Pinterest