Som det er med så meget andet så gør øvelse mester. Hvis man øver sig så bliver det meget bedre. Der er en del forskelligt man bør have fokus på hvis man gerne vil blive bedre til at huske så man ikke glemmer så meget,

Træne sin hjerne

Man kan træne sin hjerne på mange måder og nogle af måderne er endda ikke så kedelige, faktisk kan forskellige spil være med til at træne hjernen så man husker bedre. Nogen kan lide at spille skak hvilket er rigtigt godt. Der findes et dansk app, der hedder “kryds” som er et krydsordsspil det kan man spille med en ven eller kæresten på mobilen. Der er også et app spil der hedder Quizmo. I regelen alt der får dig til at tænke.

Lave en handling i forhold til det man gerne vil huske

Man husker bedre hvis man har skrevet det ned det man gerne vil huske. Mest fordi at man har gjort en handling samtidig og har haft mere fokus på det. Man kan også forestille sig et billede af det man gerne vil huske så er det herefter nemmere at huske det. Giv gerne hånd til folk når du får deres navn det kan gøre det meget nemmere at huske det.

Spise bedre

B Vitaminer er gode for psyken og der med hukommelsen. Hav for øje at få den rette mængde B vitamin gennem kosten eller kosttilskud.

God søvn og ingen stress

Er man stresset vil man huske dårligt. Det samme sker hvis man ikke har fået nok søvn og stress hænger ofte sammen med dårlig søvn. 

Så det er at være opmærksom på om man har sovet ordentligt, hvis ikke så finde en løsning. Det går ikke at gå igennem en tid hvor man skal lære uden at have fået nok søvn. Gentagelse og Årvågenhed hjælper på hukommelsen

Det virker ved gentagelse det er der ingen tvivl om. Det er nemmere at huske, hvis man har gjort tingene flere gange. Så husk dig selv på det igen og igen eller gør tingene flere gange.

Det kræver disciplin at gentage og øve sig om og om igen. Vil du gerne huske bedre?

Være opmærksom.  Nærværende og tilstede i nuet.

Læs også..

Selvudvikling