Hvis du generelt er positiv når du snakker med folk så kan du ihvertfald være sikker på at de nyder godt af at tale med dig. Det betyder ikke at man altid skal holde med, eller ikke fortælle ens bedste ven sandheden. Men den holdning at man generelt er positiv omkring tingene vil gøre det nemmere at snakke med folk fordi der bliver en god stemning. …”det skal nok gå det hele”…

Stil spørgsmål - spørg ind til folk

Synes du at det er lidt svært at holde gang i samtalen så kan det være let at stille et enkelt spørgsmål fordi at så får du modparten i gang med at fortælle. Lyt interesseret og deltag i samtalen. Fortæl eventuelt at det kender du godt fra dig selv, og fortæl en lignende situation hvor du have det på samme måde. Det føles altid godt at blive modtaget med ikke at være alene og det giver bedre mening hvad du siger tilbage hvis man kan høre at du ved hvad du taler om. Lyt og giv plads. 

Vær dig selv i samtalen

At være sig selv når man taler med andre kan være en fordel. At forsøge at prøve at være en anden end den man er virker bare ikke særlig godt i længden. Du er god nok som du er og sådan kan folk bedst lide dig. Det giver også en mere ærlig ven og det er vel hvad vi alle gerne vil have.

Kender du mennesker?

Er du menneskekender så ved du godt når du er sammen med en given person hvad i kunne have tilfælles og her kan du med fordel bringe et emne på banen som er nemt at snakke om for jer begge.

Er stilheden okay?

Vi kender det vel alle, fornemmelsen af at stilheden er pinlig. Det er den ikke det er okay bare at være sammen og ikke sige noget hele tiden. Man kan da godt nyde selskab alligevel.

Bliv klogere om den slags emner hos pinligtavshed.dk