hvordan bliver man god til at spare penge op

hvordan bliver man god til at

Det kan kaldes for en livsstilsændring. Det lyder svært og hårdt men det behøver det ikke være. Det kræver ændring af sin tankegang, deraf kommer vi fremover til at have mange mange flere penge på bogen. Sådan her bliver man god til at spare penge op.

Har du brug for professionel viden om, hvordan du kan spare penge på dine faste udgifter så anbefaler vi informeo.dk

Få respekt for penge

Ofte kunne det være at man har nemt ved at smide de tomme flasker der ligger i bilen ud når man støvsuger den henne på tanken. Vupti så har man smidt 9kr ud i skraldespanden. Det er ikke derfor at man ikke har en stor opsparing. Men det handler om at ændre sin tankegang, også ned i de små ting i hverdagen. Kan man ikke de små ting, så kan man heller ikke de store. Tag en pose med hen og handle så du ikke skal købe den dyre pose der henne. Lav en indkøbsliste inden du tager afsted, så ikke du får købt ting ind du ikke har brug for, ofte vurderer man en sådan liste kun at have formålet at man ikke skal glemme noget. Men den har en stor effekt på hvor meget mad du ender med at smide i skraldespanden senere hen – fordi du har haft en overflod af givne varer i køleskabet. 

Når vi nu lægger det hele her sammen. Så bliver det dog også til en hel del penge på en måned, tænk sig hvis vi bare 4 gange også på en måned tog cyklen i stedet for bilen. Så alle de små ting sammen gør en stor Å og vil gøre det langt mere muligt at spare penge op.

Dog er det også helt praktisk at vi i vores tankegang skal få en anden respekt for penge end vi plejer at have. Når vi nu forstår at spare ned i det små, så vil vi også tænke os bedre om når vi skal lave de større indkøb

Se værdien i at have en opsparing

At få øje på hvilken betydning det har for os at have en opsparing. Faktisk så vil det være helt afgørende for hvad vi kan låne til i fx banken. Det er ikke vores årsindtægt der er gældende men det synlige bevis for at vi kan styre vores økonomi.

Det kan også være at vi slet ikke behøver at låne fordi at vi selv har sparet pengene op. Så derfor slipper vi for gebyr ved stiftelse af et lån og renterne. Det er også mange penge at spare.

Ud over det så er den helt store værdi i at have en opsparing at vi slipper for bekymringer når vi møder uforudsete udgifter. Hvem af os kender ikke at have haft mavepine over vores økonomi.

 

Sæt dig et godt mål med din opsparing

At have et godt mål for sin opsparing giver god motivation. Det er nemmere at få gjort det der skal til når man er motiveret for det man gerne vil. Skriv det gerne ned på papir det hjælper med at få det til at sætte sig fast.

Måder at sætte pengene til side

Den gode gamle sparegris.

Hav flere kontoer sæt penge til side, nogen kontoer kan være lukket så der kun kan hæves til et bestemt formål. Sæt gerne en automatiseret overførsel op så penge automatisk bliver overført hver måned.

Hvordan man får råd til at lave en opsparing

Som tidligere nævnt hav respekt for penge. Men sæt i gang du kan altid komme i tanke om at bruge dine penge på noget andet og man vil måske aldrig mene at man har råd til at spare op. Sæt til side du har råd, når pengene er sat til side så bruger du dem ikke på noget andet.

 

hvordan man laver en opsparing i banken

Læs også..

Syntes du at dette indlæg var nyttigt? Del gerne tak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Pinterest