Det kræver arbejdsmoral og gode idéer, hvis du ønsker at blive en succesfuld iværksætter. I mange tilfælde kræver det også erfaring, men dele af denne erfaring kan komme ved at trække på andres erfaringer. Du kan for eksempel lade dig inspirere af nogle af Danmarks bedste iværksættere og dermed få en idé om, hvad der skal til for at blive succesfuld.

1. Michael Ginnerskov Jensen

En fremtrædende dansk iværksætter er Costa del Sol-baserede Michael Ginnerskov Jensen, der allerede har haft succes inden for forskellige brancher.

 

Han er et glimrende eksempel på, hvordan man kan skabe vækst, og hvordan man kan få succes på egne vilkår. Hvis du leder efter solid inspiration, så giver det mening at læse lidt mere om Michael Ginnerskov Jensen – blandt andet på hans egen blog eller på nogle af de nyhedsmedier, der har dækket hans bedrifter.

 

Michael Ginnerskov Jensen er kommet langt med sine idéer, og hvis du vil vide hvordan du selv kan få succes, så kunne det være smart at lære mere om hans fremgangsmåder.

2. Hvordan bliver man en god iværksætter?

For at finde ud af, hvordan man bliver en god iværksætter, er det jo oplagt at se på de personer, der allerede har opnået succes med egne virksomheder.

 

De har som regel disse ting tilfælles:

 

  • De har gode idéer

  • Ikke bange for at prøve nye ting

  • Bygger relationer og netværk

  • Gå-på mod og positivitet

  • De har enten erfaring eller henter inspiration fra andre

 

Men ingen iværksættere er helt ens, så der er også mange personlige finurligheder og karakteristikker som kan være til fordel og som ender med at gøre forskellen. Du har med garanti også nogle personlige kompetencer, der kan give dig en edge på dit marked.

3. Hvem er den typiske iværksætter?

Vækstfonden i Danmark har givet udtryk for, at den typiske succesfulde iværksætter er en mand over 40 år gammel. Undersøgelser fra andre lande, heriblandt USA, viser det samme. Gennemsnitsalderen for at starte en forretning ligger normalt i sidst i 30’erne, alt efter hvilket land vi tager udgangspunkt i.

 

Det, at mange iværksættere først får stor succes efter 40 års alderen, skyldes formentligt, at man på det tidspunkt i livet har gjort sig vigtige erfaringer, forstår hvordan markedet fungerer, og forstår hvordan man bedst kommunikerer med andre mennesker. På det tidspunkt i livet har man enten dybdegående erfaring med arbejdsmarkedet eller en bred uddannelsesbaggrund – nogle gange begge ting.

 

Når det så er sagt, er der en tendens med unge iværksættere i øjeblikket. Især i Danmark: Mange teenagere og unge voksne i 20’erne ønsker mere frihed og succes, så det har ført til en bølge af forhåbningsfulde unge iværksættere over de seneste år, som har klaret sig enormt godt.

 

Internettet er uden tvivl en grund til, at det er blevet muligt, men også det at man har nemt ved at finde inspiration fra andre iværksættere. Man kan lære af Michael Ginnerskov Jensen, Martin Thorborg, Tommy Ahlers og alle de andre, som er kommet i søgelyset i løbet af årene.

4. Implementer dine idéer

Udover at hente inspiration fra andre er det selvfølgelig også vigtigt, at du tør at trykke på aftrækkeren, når endelig du har en god idé. En forretningsidé skal altid implementeres, før den kan blive til noget. Det er ikke nok at have idéen for sig selv. Der skal også noget action til.

 

I Danmark er det heldigvis nemt at registrere virksomhed, så det handler egentlig bare om at få idéen på banen, lave en strategi, vinde markedsandel, og derefter se hvordan det egentlig går. Måske er du den næste Michael Ginnerskov Jensen eller bare det næste store iværksætternavn generelt – men det handler om at få idéerne på banen, så held og lykke!