Du har måske snuset lidt til idéen om at blive iværksætter allerede. Måske du har nogen omkring dig der har kastet sig ud i livet som selvstændig og klarer sig formidabelt, eller måske du har gjort dig overvejelserne af andre årsager. Uanset hvad der har ført dig hertil, så er det nu tid til at kigge på, hvordan man bliver iværksætter.

Forretningsidé, vision og mål

Du skal først og fremmest se på hvilken forretningsidé du vil føre ud i livet. Her skal du kigge på intern og eksterne muligheder og udfordringer, så du er bedst muligt rustet til både medvind og modvind. Når du har fået styr på din idé, vision og dine mål og måske også fået udarbejdet en fin forretningsplan er du skridtet fra at skulle stifte selve virksomheden.

Du kan, når du researcher online, komme ud for en masse ukendte ord og begreber indenfor iværksætterverden. Hvad er et holdingselskab f.eks.?

hvordan man bliver iværksætter

Forklaring på hvad et holdingselskab er

Et holdingselskab er en atypisk selskabsform fordi det er et selskab, hvor der ikke indgår nogen direkte drift som hvis man kigger på et ApS. Det er faktisk en rigtig god idé at overveje at stifte et holdingselskab hvis du alligevel når frem til at du vil stifte et ApS også, fordi der følger nogle fordele med, når du gør det af samme omgang.

Også efterfølgende vil du se fordele ved at råde over begge selskaber og ja, du kan sagtens selv stå med 100% andele i begge selskaber uden problemer. Når du stifter et holdingselskab samtidig med dit ApS, kan du anvende det der kaldes rullende kapital, og du skal dermed ikke ud og finde startkapital af flere omgange.

Også i forhold til det overskud du genererer i dit ApS, er det fordele, for du vil skulle betale selskabsskat af dit overskud i ApS selvom du ikke får pengene i hånden privat, hvor du skattefrit kan overføre overskuddet til dit holdingselskab.