Ønsker du at blive klogere på dig selv så må du kende dine svage sider. For at blive stærkere så er det en god ide at arbejde med de svage sider af os selv så ikke de hæmmer os i samme grad. 

 

En god metode til at arbejde med sine svage sider er at skrive om dem. På den måde så får vi nemmere ved at kunne identificere os med dem. Der sker også det, at vi får øje på noget, som vi ellers ikke ville have haft fokus på. Man er meget opmærksom, når man skriver fordi, at det skal tastes eller skrives, det bliver udført med hånden. Man husker meget bedre når man laver en handling og har mulighed for kikke på det. 

 

Her er en række spørgsmål du kan stille dig selv og blive klogere.

 

  • Hvorfor bliver jeg oftest vred?
  • Hvad bliver jeg glad af at lave?
  • Hvad er godt for min krop?
  • Har jeg nogle uløste konflikter med relationer; hvis ja, hvilke? og hvad skete der?
  • Hvad var svært i min barndom?
  • Hvornår er jeg ikke en god ven?
  • Hvornår har jeg ikke været en god kæreste?
  • Hvad jeg kan gøre for at forbedre relationen til min familie?
 

Hvis du vrider dig lidt rundt på stolen lige nu og syntes det her er et dårlig indlæg, så er det helt perfekt. Fat en kuglepen og noget papir.

Et andet menneske som spejl

Har du et andet menneske at læse det nedskrevne op for så er det helt perfekt. Vores hemmeligheder og svage sider er tunge at bære rundt på i rygsækken. Når man har fortalt det til et andet menneske så giver det slip og det er ikke længere en hemmelighed eller nær så svært at have med at gøre. Det kræver selvfølgelig stor tillid til dette menneske. 

 

En anden mulighed kunne være at finde et sted i naturen og læse det højt, og få gjort det af med det stykke papir bagefter.

Spørg dine venner

Et andet godt provokerende trick kan være at spørge dine venner hvordan de oplever dig – om der er noget du kan gøre bedre. En god ven fortæller gerne sandheden til dig. Det kan være godt at høre andre synspunkter fordi at vores egen opfattelse af hvad andre tænker ofte er hæmmet af at vi prøver at få alting til at se så fint ud. Derfor er man ofte ikke helt sig selv. Hvem vil ikke gerne virke til at have styr på alting. Erfter at have arbejdet med dine svagere sider vil du blive mere mere glad og positiv og det vil styrke dine stærke sider.

blive klogere på sig selv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *