Hvis man gerne vil være en god ven så kunne det være en ide at stille sig selv spørgsmålet. Hvordan ønsker jeg selv en ven skal være over for mig?

En loyal ven

De fleste vil nok komme til at tænke på en ven man kan regne med. En som ikke bedrager en eller som pludselig ikke er der mere. Man bør kunne stole på at sine hemmeligheder ikke nødvendigvis bliver fortalt videre. Det vil også være rart hvis en ven er der når man har brug for det. 

Tør vi stole på at det er vores ven? man har jo prøvet før at man ikke kunne regne med..

Det er et nyt valg man bør tage og vise tilliden til sin ven at man stoler på ham eller hende. Vise tillid og have tillid det er et valg der bør træffes. Skal man være loyal bør man vel også være det hvis ens ven fejler? om det er over for en selv endda, det er vigtigt at kunne tilgive hinanden for vi er kun mennesker og fejler alle sammen af og til. Skal man beholde sin ven for altid så vil der unægteligt komme kriser af og til.

En glad ven

Alle har kriser af og til og der er det godt med en god ven.  Men det vil nu nok føles bedst hvis ens ven overvejende er positiv. Hvis man giver af det gode til hinanden så det for det meste er en god stemning. Man kan altid overveje om det er nødvendigt at tale om dramaet og give det mere liv.  Eller om det måske i stedet var en ide at tale om noget mere positivt.

En sand ven

Meget kunne ligge i den sætning men jeg kommer til at tænke på en ærlig ven. 

En der siger tingene som de er. Taler sandt om sig selv og som heller ikke er bange for at sige sandheden til mig om mig selv eller andre. Man kan have brug for at høre sandheden, og man lan have brug for ikke at skulle tænke så meget over at få tingene til at virke perfekt. Det er meget nemmere at være uperfekt sammen med en som er sig selv og som er ærlig.

en god ven for altid

En nærværende ven

En ven der er god til at lytte og som forstår en er rigtigt dejligt. Det er med til at gøre det nemmere hvis begge har mulighed for at tale om tingene. Derfor kan det være godt at spørge ind til sin ven og stille et spørgsmål og lytte interesseret.

Læs også..

Selvudvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *