Måderne hvorpå man kan afhjælpe sig selv og få det bedre er mange og vi er alle forskellige. Her kommer dog en masse rigtig gode forslag hvor det skulle være muligt for dig at finde nogle metoder som du kan lide.  Det er nemlig vigtig efter min mening at vi kan lide det vi gør for at få det bedre når først vi er kommet i gang. Er det for kedeligt eller hårdt for os så bliver det svært at blive ved med at gøre det og så er det ofte at man kan falde tilbage til det samme igen og få det dårligt.

Årsagerne til hvorfor vi kan have brug for at få bedre selvværd er mange og forskellige fra person til person. Endog er mange af løsningerne de samme og nogle ting gælder mere eller mindre for os alle.At få talt ud om tingene

At få talt om tingene er noget af det vigtigste jeg kender. Man kan sige at det er en generel ting der vil virke for de fleste. Når det er sagt så kan der være mange områder af vores liv hvor man kan have brug for at få talt ud om tingene og få nogle af de mursten ud af rygsækken.  Man kan også tale om det måske er fortiden der nager og sådan er det jo ved en psykolog at man får talt ud om tingene nutidige eller fra fortiden. 

 

Det er som ofte vigtigt at få talt med personen det drejer sig om så hurtigt som muligt, og det kan være svært for mange af os. Det er ikke nemt at tage tyren ved hornene det kræver øvelse og så vil det gøre mester. 

 

Det kan også bare være at man har brug for bare at sige det til noget, sværere er det ikke. Sige det til sin bedste veninde, komme ud med det. Ikke gå med det selv, det er medicinen

At skrive om tingene.

Lige så godt er det at skrive om tingene, nogen fører en form for dagbog andre stiller sig selv spørgsmål og svarer på dem. Man kan læse det op for en person eller bare bruge det til at få øje på sine egne problematikker og finde gode løsninger der kan hjælpe på det så man får det bedre med sig selv. Skrivearbejde er en gammel kendt løsning hvor i man vil få det bedre. Der findes et hav af former for terapi hvor man skriver og svarer på spørgsmål.

Udfordre sig selv

At give sig selv udfordringer hjælper på selvværdet fordi at man finder ud af at man kan meget mere end man troede. Så prøv at gå imod frygten og prøv nogle af de ting man eller ikke ville. Få prøvet tingene af og få bedre selvværd.

Motionere for at få det bedre med sig selv

En god omgang motion frigiver kroppens egne indofiner og er med til at kroppen trives bedre. Har man det godt i kroppen så følger det nemmere med i sindet. Der hvor det selvfølgelig

kan blive problematisk kunne vær hvis vi tror at vi skal se ud på en bestemt måde for at syntes om os selv. Så er vi kommet lige langt.

Motion for velvære og sundhed det er vejen frem.

Være tro mod sig selv

At lade være med at gå imod sine egne værdier er meget vigtigt hvis man vil have et godt selvværd. Det nytter ikke at begynde at gøre ting som egentlig er imod hvad man godt ved er forkert for en selv. Man kunne nemt komme til at ville flygte fra en dårlig følelse og lade sine lyster tage over for at glemme hvordan man egentlig har det. Det er den sikre vej til at få det endnu dårligere. Så at holde sin fokus på hvad der er ens værdier, skriv gerne ned hvad du mener der er dine værdier, hvad der er rigtigt og forkert for en selv og så holde sig til det. Også”på en dårlig dag så er man godt på vej til at få sit selvværd til at være det man ønsker. 

Her under dårlige vaner. At have sine dårlige vaner for øje. Hvad er det jeg fylder mig op med til hverdag?

Terapi

Hypnoterapi kan være en mulighed, det kan hjælpe på afhængigheder, angst, depression, jalousi, forbi og meget mere. Brug for en god hypnotisør, se hypnose vejle.  

Hold styr på tankerne

At være opmærksom på sine tanker og hvad man taler ud det er meget værd. 

Hvad jeg tænker og taler ud kan føre til handlinger, eller endnu flere dårlige tanker. Det er at huske på at være positiv i sine tanker og med hvad man siger. 

Læs de rigtige bøger.

Der ligger meget selvudvikling i at læse bøger.  Der er nedskrevet mange vise ord.

Du bliver hvad du tænker – af Jørgen Svenstrup

hvordan man får det bedre med sig selv

Sociale medier

Der vil jeg slutte med at stille dig spørgsmålet.

Hvad gør de sociale medier for dig? hvad er positivt og hvad er ikke?

 

Læs også..

Selvudvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *