Hvordan man får en god sommerferie på samsø afhænger ikke af størrelsen på pengepungen. Hvis man gerne vil holde ferie på den Ø i Danmark der har de fleste solskinstimer, så vil jeg her serverer min oplevelse af hvordan det kan gøres på bedste vis. I dette indlæg servere jeg mine tanker omkring det, efter at være vokset op på Samsø som barn.

Samsø har små 4000 indbyggere og godt 35000 besøgende turister om året. Øen er små 25km lang og godt 6km bred.

Øen er en Naturoplevelse af den anden verden og der er rundt om hele øen de fleste steder mulighed for hvid sandstrand med eller uden mange gæster.

Den billige ferie på Samsø

Da øen ikke er lille er der selvfølgelig en Netto og lignende.

Cykel ferie – Lad bilen stå ved færgen i Hou (jylland) eller i Kalundborg (sjælland) tag cykel med over det er meget billigere at komme med færgen sådan. Sådan får du en billigt aktiv ferie på Samsø.

Her på naturstyrelsens hjemmeside kan du læse en masse om steder der er værd at opleve i naturen på Samsø.

Gå ikke glip af naturen og den hyggelige landsby Nordby samt Nordby Bakker.

Tranebjerg er hovedstaden på midten af øen og byen Ballen i sydøst er turistpræget med hotel og camping, cafeer og spisesteder. Det meste af øen indeholder om sommeren Cafeer og spisesteder.

Mit forslag er at tage 3-4 dage i shelter og 2-3 dage på hotel/hytte camping plads til sidst evnt i Ballen hvis man er til det lidt mere turistpræget. Ellers sælvigbugtens camping I øvrigt er sælvigbugten i vest, et af de smukkeste lange stykker sandstrand vi har i Danmark, hvis du spørger mig. Det er også så langt et stykke at man på Samsø vil kunne finde et fredeligt stykke sandstrand der.

Gratis shelter mulighed nær Tranebjerg

Billig shelter mulighed Samsø shelters med god cykelafstand til både nord og sydøen

Vær opmærksom på at alt hvad der skal bookes til sommerferie på Samsø skal bookes i god tid.

Den vilde sommerferie med Samsø Festival

Vil man gerne feste i sin ferie frem for fred og ro, eller kombinere begge dele så tag til 

Samsø Festival. Festivalen ligger i udkanten af Ballen og er en rigtig god festival, der er kun 100m fra festivalen og ned til sandstrand. Hvor billig en sådan ferie er afhænger nok af hvor god man er til at håndtere lune discount øl, og hvor meget man har brug for at købe de kolde på festivalpladsen. Men når adgangen til festivalen er købt så har man samtidig ret til at slå telt op, og når man ser på det på den måde i sæsonen på Samsø så kommer man til at sove der ret så billigt.

Man har jo også muligheden for at melde sig som medhjælper og få sin billet gratis

Generelle oplevelser på Samsø

Samsø byder på et overraskende væld af oplevelser og muligheder specielt i sommersæsonen.

Læs mere om gode oplevelser på Visit Samsø

Sommerhuse online

Bliv klogere på dansk ferie i sommerhus hos sommerhuse-on-line.dk