Den karakteristiske brune hessian tapet er atter kommet på mode. En hessian væg havde ellers sin storhedstid i 1970’erne, men er altså blevet populært igen. Læs med her og få tips til, hvordan du skaber hygge med en ægte hessian.

Tapetter har længe været et smart og populært valg, når stuen, køkkenet eller værelset skulle peppes lidt op og gøres hyggelige. Tapetter i alle afskygninger lige fra tapet med blomster, mønstre eller klassiske tapetter har prydet væggene i folks hjem de seneste mange år. Men nu er hessian tapet, som havde sin storhedstid i 1970’erne, blevet smart og populær igen. Tapeten har ellers været udskældt op gennem 80’erne og 90’erne og nærmest blevet udråbt som noget af det grimmeste. Men nu kan du altså igen med god samvittighed beklæde din vægge med den klassiske brune hessiantapet.

hessian tapet

Skab hygge med hessian

Få naturen ind i dit hjem med en hessian tapet og skab varme med de brune nuancer f.eks. på en enkelt væg. På den måde kan du lave et varmt og imødekommende look i rummet. Hessian giver en naturlig varme med det brune look, men giver samtidig et råt look og en kontrast til de øvrige vægge. Læs mere om hessian tapet her.

Sæt tapet op med disse nemme trin

Det er egentligt simpelt at sætte tapet op, selvom mange synes det er svært. Du kan starte med at sørge for, at væggene har en ensartet jævn og glat overflade. På den måde kommer der ikke buler i tapeten. Du skal derfor spartle alle huller i væggen og sørge for at pudse reparationerne, så de er fine og jævne – og til sidst skal du sørge for at væggen er ren og tør. Derefter er du klar til at gå i gang. Hessian er lavet af jute. Det er en snor, der er lavet af et naturprodukt. Dette er herefter limet på en tapet i et lodret mønster. Du sætter tapeten op ved at smører vævlim på væggen.