Tidsforbrug: 3 minutter.

Top 10 tidlige indikationer på om man er gravid

 1. Menstruation er udeblevet.

  Dette er naturligvis grund nr. 1. har du normalt din menstruation regelmæssigt og den er nu udeblevet, så er der god grund til at tjekke op på det. 

 2. Lugtesansen

  dette er i den grad for mange en klar og tidlig indikator på at man nu er blevet gravid.

 3. Ømme bryster

  kan også være en indikator på at du er blevet gravid. Grunden til de ømme bryster tidligt i graviditeten er et øget hormon niveau i kroppen.

 4. Manglende energi

  kan opleves ganske tidligt i graviditeten. Den lille ny er begyndt at vokse og bruger næring fra din krop.

 5. Kvalme

  Specielt morgenkvalme. Mener du at have fået mere kvalme end du plejer så er der god grund til at overveje en test.  Du er muligvis gravid.

 6. Humørsvingninger

  et kan opleves ved at man meget nemmere bliver ked af det eller sentimental.

 7. Tissetrang opleves oftere

  vis du også oplever, at skulle tisse oftere end normalt, så kan det være en indikator på, at du er blevet gravid og bør søge en graviditetstest.

 8. Sult.

  Det kan nemt være at man oplever at være mere sulten end normalt. Dine madvaner kan have ændret sig fordi din krop har brug for mere næring end normalt.

 9. Kvindelig intuition.

  Mange beretter om at de drømte at de var blevet gravid inden de blev det. Eller det kan være at det bare slår en som en tanke som der så viser sig at være rigtig.

 10. Øget smagssans

  giver lyst til mange underlige nye spisevaner på mærkelige tidspunkter. 

Hvordan man finder ud af om man er gravid. Det kan selvfølgelig ses med en graviditetstest. Der er bare først chance for, at se det med en test når man har passeret det tidspunkt hvor man skulle have haft sin første menstruation. Derfor har vi her samlet top 10 grunde til hvorfor man skulle kunne fornemme, hvis man er gravid på andre måder. Måske sidder du lige nu uden en test. Undrer dig om du skulle være blevet gravid? og vil gerne have en indikator med det samme på om du måske er gravid. Der er bare en del af disse symptomer der skal tages med et gram salt, for de kunne være opstået på anden vis. Det er også derfor at det er en top 10 liste, vi har nøje udvalgt de mest normale grunde til, hvorfor man skulle kunne mærke at man er gravid.

Top 10 tidlige tegn på en mulig graviditet

 1. Menstruation er udeblevet. Dette er naturligvis grund nr. 1. har du normalt din menstruation regelmæssigt og den er nu udeblevet, så er der god grund til at tjekke op på det. 
 2. Lugtesansen dette er i den grad for mange en klar og tidlig indikator på at man nu er blevet gravid. Dette opleves ofte ved at man syntes mange ting lugter dårligt. Det kan være kæresten man synes der lugter eller mange andre ting som man normalt ikke lægger mærke til, de lugter nu dårligt.
 3. Ømme bryster kan også være en indikator på at du er blevet gravid. Grunden til de ømme bryster tidligt i graviditeten er et øget hormon niveau i kroppen.
 4. Manglende energi kan opleves ganske tidligt i graviditeten. Den lille ny er begyndt at vokse og bruger næring fra din krop.  
 5. Kvalme. Specielt morgenkvalme. Mener du at have fået mere kvalme end du plejer så er der god grund til at overveje en test.  Du er muligvis gravid.
 6. Humørsvingninger – det kan opleves ved at man meget nemmere bliver ked af det eller sentimental. Du føler måske at du har mere brug for nærhed og tryghed end du plejer. Irritation kan også forekomme oftere end normalt. Følelserne sidder lige som uden på tøjet. 
 7. Tissetrang opleves oftere. Hvis du også oplever, at skulle tisse oftere end normalt, så kan det være en indikator på, at du er blevet gravid og bør søge en graviditetstest.
 8. Sult. Det kan nemt være at man oplever at være mere sulten end normalt. Dine madvaner kan have ændret sig fordi din krop har brug for mere næring end normalt. 
 9. Kvindelig intuition. Mange beretter om at de drømte at de var blevet gravid inden de blev det. Eller det kan være at det bare slår en som en tanke som der så viser sig at være rigtig.
 10. Øget smagssans giver lyst til mange underlige nye spisevaner på mærkelige tidspunkter.

Mener du at være blevet gravid?

Så er det nu tid til at tjekke hvornår du mener at du skulle have haft din menstruation. Mange graviditetstest er nu til dags det man kalder for tidlige tests. En sådan test virker ved at påvise tilstædelseværelsen og mængden af hormonet HCG i kvindens urin efter et æg er blevet befrugtet. Men da vi som mennesker er forskellige er det også forskelligt hvor tidligt HCG kan påvises. Ligesom det er forskelligt hvor god kvalitet disse test er og hvor tidligt efter menstruationen de kan påvise hcg. Derfor kan de være at nødvendigt at teste flere gange. 1 gang hver dag burde være rigeligt – selv om de fleste vil teste løs af spænding. En ekstra præcis tidlig test kunne være apotekets digitale test, men den er lidt dyr og det er ikke sikkert det er nødvendigt at købe netop den. 

Bare se at få sendt den ansvarlige hen i det lokale døgnåbne supermarked. 

Held og lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *