Hvis du ønsker at blive bedre til at holde vejret under vandet så kommer der her 3 simple step til hvordan du kan forbedre denne evne. 

Om du ønsker at gøre det for at imponere dine venner eller for at svømme længere under vandet – uanset hvad, skelner vi mellem om du skal bevæge dig under vandet eller ej. Skal du svømme imens du holder vejret gælder det om at bruge så lidt energi mens du svømmer som muligt. Skal du bare ligge stille og holde vejret så er det udelukkende disse teknikker der spiller ind. Personligt så bruger jeg det kun når jeg skal på ferie, holder gerne ferie der, hvor man kan snorkle og se en masse liv i vandet, for det elsker jeg.

1. Træn din lungekapacitet

Sæt dig eller læg dig ned i en komfortabel position.  Der efter øv dig på at fylde dine lunger i 5 sekunder imens du slapper helt af. Gentag processen og øg det antal sekunder du trækker vejret ind for hver gang du gør det. På denne måde kan du udbygge kapaciteten i dine lunger ved at træne at fylde dem langsomt. 

 

Senere hen skal der også trænes med at du til sidst når du ikke kan fylde mere luft ned i lungerne suger luft ind i munden og presser det ned med lukket mund. På den måde kan du få en lidt større mængde luft ned. Husk at tømme lungerne mest muligt forluft så der bliver plads til mere ilt.

2. Træn din kondition

Jo bedre kondition du har desto nemmere er det at holde vejret længere. Hvis man er i god form så holder kroppen bedre på ilt.

3. Træn at holde vejret under vandet.

Her træner du at holde vejret på samme måde som du har til formål at bruge din nu forbedrede evne til at holde vejret.

Om det er ved at dykke, svømme under vandet eller bare for at kunne gøre det i ro og mag – så skal det trænes. På den måde bliver du bedre – du lærer også at stole på at du kan holde vejret under vandet og hvor længe.

Snorkling og holde vejret under vand

Med mine mange glæder og snart en del erfaring i at snorkle og holde vejret under vandet har jeg lært at:

Det handlede først og fremmest om at stole på at det var okay. Når man snorkler og har været under vandet – så kommer man op til overfladen og her skal man så blæse vand ud af snorklen. Dette kan for mange virke ubehageligt om man nu får blæst vandet ud. Det er bare at stole på at det kan man sagtens og gemme det meste af den luft man tog med ned for at holde vejret. 

Har erfaret at jeg blev bedre og bedre til at holde vejret længe efter som jeg brugte lang tid på at øve det praktisk. En del af læringen lå i ikke at bruge ret mange kræfter under vandet.

holde vejret længere under vand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *