1 minuts læsning 1 minut.

Bekæmpelse af sølvfisk – sådan kommer du af med sølvkræ

 1. Rengøring med klorin bekæmper sølvfisk

  Rengøring med klorin hjælper for at sølvfisk lever af forskellige former for proteiner og mikroorganismer. Klorin er skrap til at desinficere så sølvfisken ikke har noget at leve af.

 2. Affugtning bekæmper sølvfisk

  Sølvfisk lever og formerer sig kun hvor der er høje luftfugtigheder. Luft grundigt ud om nødvendigt lån eller lej en affugter.

 3. Lave temperaturer bekæmper sølvfisk

  Sølvkræ trives ikke ved høje temperaturer

 4. Bekæmpelse af sølvfisk med gift

  Trinol 810 er et godt produkt at benytte hvis andre metoder ikke virker

Måden man kommer af med sølvfisk er i grove træk at lufte ud. Det hjælper når luftfugtigheden den falder da de lever i højere luftfugtigheder. De kan heller ikke formere sig hvis der er for køligt eller for tørt.

Sølvfisk bekæmpes godt med:.

 

 • affugtning
 • rengøring med klorin
 • sænke temperaturen

 

Der findes da også effektive former for gift hvis man ikke kan få andre metoder til at virke. Trinol 810 er i et langtidsvirkende produkt der påføres der hvor insektet sætter sig/kravler. Personligt har jeg god erfaring med dette produkt og syntes man får meget for pengene da produktet holder i flere måneder der hvor man har sprøjtet det på. Der er ikke så mange steder der har det i butikken, det er lettest at få fat i det på nettet. Det er en god måde at komme af med sølvfisk på da andre metoder ofte bare gør at sølvfiskene ikke formerer sig.

Hvad er en sølvfisk

Sølvfisk (også kaldet sølvkræ, sølvmøl, tæppehajer, fiskemøl) er en art af insekter der ikke har nogen vinger. De er: 11 til 25mm lange. Deres skæl glinser ofte og deraf har de fået deres navn.

De ligner miniature udgaver af fisk men lever ikke i vand, dog trives de kun ved høje luftfugtigheder fra 75%. Insektet har eksisteret i mere end 300 millioner år.

 

Sølvfisken er ofte ubehagelig og kan give myrekryb som man siger. De er ikke farlige for hverken dyr eller mennesker. De piler bare hen over gulvet når du tænder lyset da de ikke er de store fans af lys. De betragtes kun som et skadedyr fordi de kan gnave dine vigtige papirer i stykker

 

 

hvad er sølvfisk

Hvad lever sølvfisk af

Sølvfisk lever af små rester af protein.  Faktisk er der fedtstoffer og rester af protein i vores sæbe. De kan også leve af små svampesporer og andre aflejringer af svamp. 

Forskellige former for papir – det klister der er i papir kan de nemt leve af hvis der er fugtigt.

Der er næsten ikke grænser for hvad de kan nære sig af i et godt fugtigt miljø. Derfor er det også ofte at man bliver overrasket over at de er der på trods af at man har gjort rent.

Sølvfisk kan blive adskillige år gamle, helt op til 8 år kan de leve.

Hvor holder sølvfisk til

De holder til hvor der er høj fugtighed og forholdsvis lunt. Det vil sige fx. på dit badeværelse, under vasken, i køkkenet, i kælderen.

De kan med andre ord holde til de fleste steder, når der er de optimale betingelser. Det kan selvfølgelig være ret så irriterende at skulle have sådan et kræ til at rende hen over gulvet. Og giver det ingen mening hvorfor du har fået sølvfisk så er det værd at tænke over at det kan være som følge af skader på vandrør ol.

Var dette indlæg nyttigt for dig? del gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *