Hvis du ønsker at lave din egen e væske og ramme så den smager godt så vil jeg her dele min erfaring så du kan undgå de samme begynderfejl som jeg lavede, de koster nemlig dyrt.

 

Det er mange gange billigere at lave sin egen væske. Blander du den selv koster det fra 80 øre til 1,25 kr pr ml at blande den. 

 

Jeg har været damper siden 2012. Ikke så avanceret en af slagsen men jeg har en del erfaring.

En e væske der smager godt

Skal din e væske smage godt, så skal du finde en e væske opskrift og blande ud fra. Lad være med at forsøge, at blande ud fra, hvad du tænker smager godt, for det går som regel rimelig galt. Brug hellere de opskrifter på e væske (e juice) som der ligger på nettet i forvejen, og rid med på den bølge der er i, at ham der lavede opskriften, spildte en masse aroma og base på at finde ud af det.

Det er vigtigt, at du så vidt muligt indkøber de samme mærker, som der er beskrevet i opskriften. Fersken er ikke bare fersken aroma. De forskellige mærker smager meget anderledes i forhold til hinanden selvom de er benævnt som den samme smag. De fleste mærker er i en opskrift benævnt med en forkortelse, google forkortelsen – aroma.

En ny blandet væske skal modne i op mod 14 dage ved stuetemperatur. Karamel, vanilje, tobak mindst 3 uger.

Indkøb af Base samt aroma og blandingsforhold

De fleste butikker har nu til dags god billig færdigblandet ren base med nikotin til salg, derfor er der ingen grund til jeg anbefaler et sted, støt de danske butikker. 

Køb dig en halv eller hel liter med blandingsforhold 70vg/30pg eller 80vg/30pg med den ønskede styrke. Husk at aroma som oftest er pg baseret så du vil ende på omkring 50/50 hvis basen var 70vg/30pg. Det skal så bare blandes med aroma. 

 

VG = Vegetabilsk

PG = Animalsk

 

Jo mere vg desto mere damp

Jo mere pg desto nemmere er det at få smagen frem i væsken og jo mere kradser det i halsen.

 

Normalt skal du runde 20% aroma

Tobak/menthol stærk lakrids 5% aroma

 

Følg din opskrift

Er det rigtigt at aromaer kan være farlige at dampe?

Det er min personlige oplevelse at mine lunger har det bedre som damper end de havde som ryger. Endog vil jeg sige, at det ikke er den franske alpe luft jeg suger ned i lungerne.

 

Diacetyl er et stof der i starten var problemer med i aromaer der har en flødeagtig eller nøddesmag også jordbær, kiwi. Det er ikke godt at få diacetyl ned i lungerne, det kan give stenlunger. De fleste flødeagtige aromaer mv skulle nu til dags være fri for det. Men man kan ikke vide sig sikker. 

Som hovedregel så er disse så som karamel, kage, is som custard ikke mine faste væsker jeg damper hver dag. Selv om de smager utroligt godt, så har jeg valgt, at den daglige damp skal give mening. Jeg forsøger, at holde mine væsker så simpel som muligt. Det er endnu en fordel ved at blande selv, du har mere styr på, hvad der er kommet i væskerne. 

Giver det mening at dampe en aroma der hedder tyggegummi?

Brug din sunde fornuft med den daglige damp.

Den bedste e væske til rygestop

Den bedste e væske til når man stopper med at ryge er efter min mening burley tobak. Med den mængde damp en el cigaret giver nu til dags så vil jeg påstå at 9 mg nikotin er meget nikotin. Derfor start med 9 mg og gå senere hen ned til 3 eller 2 mg pr ml.

Dette er en absolut billig e væske og nem at blande selv.

12 dråber flavourart burley tobak pr 10ml base, nemt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *