Er dit køleskab røget sig en tur eller vaskemaskinen måske utæt? Nogle gange kan det være nødvendigt at låne til større udgifter. Læs med her og find ud af, hvordan du bedst finder et lån, der passer til dine behov.

Nogle gange kan det være nødvendigt at låne penge til større udgifter. Det kan være, at du står i en situation, hvor dit køleskab er gået i stykker eller din vaskemaskine er blevet utæt – og så er gode råd dyre, hvis du ikke har en større opsparing eller et par forældre, der velvilligt kan træde til.

Hvis du står i en situation, hvor du skal låne til en uforudset udgift, så kan du finde forskellige løsninger på nettet. Du kan for eksempel finde et mobillån. Det er vigtigt, at du ser dig godt for, inden du låner penge, og at du kun låner til det, som du har råd til at betale tilbage – ellers kan du risikere at komme til at stå i en ulykkelig situation.

Tjek de årlige omkostninger

Når du kigger efter et nyt lån, så kan det være en god idé at holde øje med ÅOP – det er de årlige omkostninger i procent. Det dækker over den samlede årlige udgift ved lånet. I 2020 kom der nye skærpede krav til, hvor dyrt det må være at optage et lån. Så det er en god idé at tjekke denne post, inden du takker ja til et lån.

Låne uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed

Ofte kan man låne uden sikkerhed, når du optager et mobillån. Det betyder, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet lige som, hvis du låner penge i banken. Det er også derfor, at lånet er dyre end i banken. For lånevirksomhederne skal være sikre på at få deres penge ind igen, samt at de ikke har sikkerhed for lånet. På den måde er det mere risikabelt for udbyderen af lånet – og dermed bliver det også dyrere for dig.

Der findes mange små og mellemstore udbydere af mobillån. Hvis du er usikker på, hvem du skal låne hos, så kan det også være en god idé at tjekke de forskellige udbydere på nettet. Ofte ligger forbrugere anmeldelser ud af låneudbyderne og på den måde kan du se, hvem, der er sikre at låne hos. Det vigtigste kriterie for dig må være, at du kan betale lånet tilbage inden for den aftalte periode – ellers kan det blive en dyr fornøjelse.

Læs også..