Drømmer du om en velholdt græsplæne uden ukrudt og beskæmmende mos? Så kan det være at du skal plante en ny græsplæne, når foråret kommer. For at du skal være klar til at plante din nye græsplæne, kan du læse dig op , hvordan du gør, ved at læse videre. 

En velholdt græsplæne er haveejerens stolthed

De fleste haveejere går meget op i at have en velholdt og pen græsplæne. Faktisk er det slet ikkuvanlig at det kan gå sport i at have villavejens flotteste græsplæne. Hvis du drømmer om at det er dig, som løber af sted med præmien for den flotteste græsplæne de næste par år, så kan det være at du skal plante en ny græsplæne.  

De fleste græsplæner bliver præget af både blæst, kulde, frost og regn i løbet af året. Udover dette er det selvfølgelig den evige kamp imod ukrudt og mos, som kan give enhver haveejer grå hår. Hvis du har kæmpet med din græsplæne igennem de sidste år, så kan det faktisk være nødvendigt at investere i nyt græs.  

Du har to valgmuligheder, enten kan du vælge den gode, gamle metode, hvor du selv sår græsfrø, eller du kan vælge at købe rullegræs. Hvis du går for den første metode, så køb både frø og jord hos havehandel.dkHvis du endnu ikke er helt sikker på hvad som er din bedste løsning for din græsplæne, så kan du se mere om græsplæner her 

Du kan selvfølgelig hyre en anlægsgartner til at stå for arbejdet med at plante en ny græsplæne, men du kan spare både tid og penge på at gøre arbejdet selv. Og er det ikke bare en federe fornemmelse at vide at det er dig selv, som står bag arbejdet med at fremgro vejens flotteste græsplæne? 

hvordan ny græsplæne

Sådan får du en frodig græsplæne

Når du skal plante en ny græsplæne, så er det helt afgørende at du planter den på det rigtige tidspunkt. Græsset skal nemlig have de bedste forudsætninger for at vokse sig frodigt og grønt. Du kan vælge at plante din græsplæne i efteråret, eller i foråret. For at finde det bedste tidspunkt, skal jorden være 7 grader, da det er der frøene spirer bedst.  

Det er vigtigt at du forbereder jorden på at der kommer nye frø. Dette gør du ved at:  

  • Lufte jorden- gerne med en havefræser. 
  • Giv jorden ekstra næring 
  • Jorden skal gøres helt plan, inden du planter 
  • Fjern lufthuller- evt. ved at tromle jorden 
  • Giv jorden en let omgang med riven- fjerne sten, blader og lignende. 

 

Herefter er jorden klar til at byde græsfrøene velkommen. Du skal være opmærksom på at du spreder græsfrøene ud over hele græsplænen, og fordeler den jævnt udover det hele. Det kan være en god ide at investere i græsfrø af høj kvalitet, dette vil du nyde når græsset står strittende grønt i al sin fagre pragt til foråret.  

Husk at afslutte plantningen med at tromle over den ny såede græsplæne, sådan at græsfrøene sidder fast. Herefter kan du begynde at glæde dig til det begynder at spire og gro i din have 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *